Reklam Alanı

BİR GÖNÜLLÜLER HAREKETİ: SADAKA ARAMA KURTARMA!

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Malum, 06 Şubat 2023 bir pazartesi, sabah ezanına az bir zaman kala; ülkemiz, 7.7 büyüklüğünde büyük bir sarsıntıyla uyanmıştı. Hemen ardından saat 13.43 sularında, 7.6 şiddetinde ikinci bir depremle sarsılmıştık hep beraber! On bir Şehir, bir o kadar ilçe; köy ve mezarda on binlerce ev, bina yerle bir olurken; on binlerce insanımızın çığlığı ve feryadı arşa yükselmişti! "ASRIN FELAKETİNDE TÜRKİYE TEK YÜREK" sloganıyla, ülkemizde ne kadar stk varsa hepsi büyük bir öz veriyle adeta yardım, arama ve kurtarma seferberliği başlatmışlardı...

Öyle ki, bu yardım seferberliğine kimi tek başına, kimi birkaç dostu ve yakınıyla, kimi de ailesiyle deprem bölgelerine koştukları gibi, katkı sunma konusunda da geri kalmadılar. 

İşte o stk lardan biri de merkezi Şanlıurfa da bulunan, ULUSAL VE ULUSLARARASI arenada insani yardım faaliyetleri sürdüren SADAKA KÖPRÜSÜ DERNEĞİ idi. SADAKA Köprüsü derneği başkan Hattat Seyyid İsmail Özbek ve kardeşleri başta olmak üzere, kadın ve erkek gönüllüleriyle, neredeyse gün aşırı deprem bölgelerine koşup, oradaki insanların az da olsa yaralarına merhem olmaya çalıştılar. 

Zaman dur durak bilmiyor, havalar buz gibi, kimi yerlerde kar, kimi bölgelerde yağmur ve dondurucu soğuğa rağmen; her yardım kuruluşları gibi, sadaka Köprüsü derneğinin fedakar gönüllü ekibi de durmadan yollara düştüler. O şehir senin, bu şehir benim derken, 15 mart 2023 tarihinde bu sefer Şanlıurfa ve Adıyaman, sel felaketine yakalandı. Haliyle bu gibi afetler, insanların biraz daha sağlıklı tedbirlere baş vurmasına zemin hazırladı. 

Sözün hulasası, sadaka Köprüsü yönetim kurulu, kendi aralarında şöyle bir karar aldılar. Biz neden SADAKA ARAMA kurtarma ekibini kurmuyoruz; ya bismillah deyim kolları sıvadılar. Sadaka Köprüsü yönetim kurulu üyesi Mahmut Özbek, Doçent Dr. Nizar Polat Ve Hüseyin Boğa'nın öncülüğündeki ilk girişimleri yapmak üzere Şanlıurfa Afad il müdürlüğüyle iletişime geçildi! Gerekli olan yasal işlemler yapıldıktan sonra, ilk etap eğitime sistem üzerinden başlanıldı. 

Sadaka Arama kurtarma, gönüllüleri bay ve bayan olmak üzere, iki grup halinde büyük bir heyecan ve öz veriyle çalışmalarına başladılar. Sistem üzerindeki sınavlarını başarıyla bitiren gönüllü kursiyerler, AFAD Arama kurtarma il müdürlüğünün koordinasyonunda, pratik eğitimlerini yerinden yaptıktan sonra; belgelerini almayı hak kazandılar. 

Peki, "Sadaka Arama Kurtama" gönüllü ekibinin kuruluş amacı nedir? 

Sadaka Arama Kurtarma ekibi Başkanı Mahmut Özbek, şu açıklamalarda bulundu: "Bölgemiz başta olmak üzere, Ülkemizin farklı yerlerinde vuku bulan, sel, deprem ve benzeri afetlerde; milletimize ve ülkemize yararlı olmak adına, böyle bir ekibi oluşturduk. Birinci ekibimiz, teorik ve pratik olarak eğitimlerini tamamlayıp belgelerini almayı hak ettiler! Hemen akabinde, gönüllü olma talepleri gelmeye başlayınca, bizde, sadaka arama kurtarma koordinatörleri olarak, arama kurtarma 2'yi kurmayı kararlaştırdık! Arama kurtarma ikinci ekibimize, teorik eğitimlerini bitirdikten sonra, onlara hemen pratik eğitimlerini de verip, kaldığımız yerden yolumuza devam edeceğiz...

Mahmut Özbek sözlerini şöyle tamamladı: "ŞANLIURFA İLİ AFAD ARAMA KURTAMA koordinasyonunda başlattığımız bu gönüllüler hareketini, daha profesyonel bir aşamaya ulaştırmak için, adım adım ilermeye devam edeceğiz. Amacımız ülkemize ve milletimize, yararlı olmak adına, insanlarımızı olası afetlere karşı bilinçlendirmektir!

Bundan böyle, 06 Şubat 2023 de ve daha önce ülkemizde meydana gelen felaketlerin bir daha yaşanmaması ve olmaması temennimizdir! Ve son olarak tüm kardeş stk'lara şöyle bir çağrımız vardır diyen Özbek: Her biriniz, kendi gönüllü arama ve kurtarma ekibinizi kurmanız, milletimizin söz konusu afetler hakkında daha çok bilgi sahibi olacaklarına büyük katkı sağlayacaktır!

BİR GÖNÜLLÜLER HAREKETİ: SADAKA ARAMA KURTARMA!
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.