Reklam Alanı

ÜMMET HAREKETİ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

23.11.2023 tarihinde, saat 19.30'da; Şanlıurfa il milli eğitim müdürlüğü Konferans salonunda, Şanlıurfa STK temcileri, Ümmet Hareketi adı altında bir konferans düzenlediler. Konferansa STK temcileri başta olmak üzere, birçok medrese ve kur'an kursu talebeleri ile çok sayıda insanın katılımıyla gerçekleşti. 

Adem Özköse'nin konuşmacı olarak davet edildiği konferans, Mehmet Emin Gültoprak'ın sunumuyla, programın açılışı hafız kurra Murat Çiçek'in Kur'an tilavetiyle yapıldı. Kur'ân'i kerimin tilaveti akabinde, infakder başkanı Mehmet Ali Parlak; Gazze ve 7 Ekim Aksa tufanıyla ile ilgili kısa bir açılış konuşması yaptı. Yunus Özbek ve amca oğullarının okudukları şiirsel ezgi ise geceye ayrı bir renk kattı. 

Sunucu Mehmet Emin Gültoprak'ın kısa ara şiir okumalarına, salonda bulunanlar tekbirlerle eşlik ettiler. Sonra, konuk konuşmacı, Adem Özköse sahneye davet edildi. 

Konuşmasına selamün Aleyküm ile başlayan Özköse, Filistin'e gelip yerleşen Yahudilerin tarihiyle ilgli kısa bilgiler verdi. Daha sonra, Filistin gerçeği, FKÖ'nün kuruluşu, 1987 de Hamas'ın kurulmasına ilişkin, Şeyh Ahmed Yasin'in, İslâm'ın Aksa'ya verdiği değerle ilgli tarihi bilgiler sundu...

Gazzeli Müslümanların, cami şuuru, cihad bilinci, şehâdet aşkı ile eğitim görüp yetiştiklerini bir bir izah etmeye çalıştı. Gazze'de üç hafta kaldığını, bu kalma süreci içerisinde birçok güzel ve etkileyici olaya şahit olduğunu ifade edince duygulandığı gözlerden kaçmadı. Bu anılarından bir tanesini şöyle anlatı: Gazze'de bulunduğu sırada, minibüse binerken şoförden ücretin ne kadar olduğunu Arapça sorduğumda; şoför bana nerelisin diye cevaplanması beni şaşırtı biraz. Neden diye sorduğumda, bana senin Arapçan fasih/füsha Arapça dedi. Bende ona ben, İstanbul'dan geldim Türkiyeliyim deyince; yolcuların tümü benim minibüse ücretimi vermeye çalıştılar. 

Ama şoför, ben Sultan Abdülhamid hanın torunundan ücret alamam dedi. 

Artık lokantaya gidip yemek yerken, veya başka bir yerde bir şeyler almaya çalışırken, kimliğimi gizlemeye çalıştım. Çünkü paramı almıyorlardı. Gazze insanları çok vefalı, ve çok da mütedeyyinler! 

Adem Özköse'nin sakin ve anlaşılır konuşması, salondaki insanlar tarafından sonuna kadar sükunet içerisinde dinlendi... Konuşmanın ardından, Özköse; Ümmet Cografyası isimli eserini imzaladı. Programın bitmesinden sonra, herkes dağılıp gittikten sonra, Özköse o geceyi Şanlıurfalı gönül dostları ve kardeşleriyle geçirdi. Ertesi gün, Adem Özköse ve mihmandarları, kahvaltı yaptıktan sonra; hep birlikte, Necmeddin Erbakan Anadolu imam hatip lisesine doğru yola çıktılar. Adem Özköse, Lisenin anfisinde öğrencilere bir saate yakın; yine Filistin ve Gazze ile ilgili konuşup onları bilgilendirdi! Okul yönetimin misafirperliği de takdire şayandı. Benim de acizane kendisine hep eşlik ettiğim, Adem Özköse, Mehmet Ali Parlak, Halil ibrahim Demircan ve Diyarbakır dan misafirimiz olan Davud kardeşimizle birlikte; DERGAH CAMİÎ'nde cuma namazını eda etmek için  okuldan ayrıldık! Cuma namazı çıkışında, ÜMMET HAREKETİ adına, İNFAK-DER başkanı Mehmet Ali Parlak; basın açıklamasını okudu. Program; Adem Özköse'nin Gazze ile ilgili yaptığı kısa konuşması ve çevredeki vatandaşların tekbir ve sloganlarla eşlik etmelerinden sonra sona erdi... Adem Özköse, Ümmet Hareketinin temsilcileriyle birlikte öğlen yemeğini yedikten sonra, Şanlıurfa Hava alanında; dostlarıyla vedalaşıp İstanbul uçtu! İyilik yapan iyilik bulsun!

30. Kasım. 2023

ÜMMET HAREKETİ
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.