Reklam Alanı

HAMAS'IN SÖZCÜLERİNDEN SÜHEYL EL-HAMDİ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Ruhader genel başkanı, eğitimci Haşim Birgül bey'in organizatörlüğünde; 14.11.2023 Pazartesi akşamı saat 19.30 da, SUFFA Medresesinde, Hamas'ın sözcülerinden biri olan Süheyl El-Hamdi ile, Şanlıurfa STK temcileri olarak bir araya geldik! Süheyl El-Hamdi'nin,

Harran Üniversitesi ilahiyat fakültesi öğretim üyesi Mustafa Hamurlu'nun tercümanlık ettiği konuşmasının ana hatlarıyla şöyleydi:

Konuşmasını Hamdele selvele ve bizi selamlamakla açan El-Hamdi, bize İsmail Haniye'nin selamını getirdiğini ifade etti. Bu kısa girizgahtan sonra, herkes neden Hamas/Kasam tuğayları böyle bir saldırıyı başlattığını sorduklarını dile getirdiğini kısaca nedenleri açıkladı: 

1- Öncelikle siyonistlerin, Efendimize (s.a.v) sövüp hakarette bulunmalarını öyle bir redeye getirmişlerdi ki, biz artık buna seyirci kalamazdık.

2- Yetmedi Mescid-i Aksa'nın içinde hayat rehberimiz olan Kur'an'i Kerime ayaklarıyla basmaları, onların şirretliğinin bir devamı olmuştu...

3- Sonra Gazze'deki Filistinli Müslümanların tümünü Gazze'nin dışına tehcire zorlayıp, Gazze'yi tamamen yıkmak istemelerini artık çekinmeden her platformda dile getirmeleri.

3- Abluka altında olan Gazze'ye Gıda ve yardımların girmesini zorlaştırmakla yasaklamaları.

4- Belki de en önemlisi, İsrail'in yeni bir kuşatma hazırlığında olduğu fikrinin, Hamas istihbaratı tarafından tespit edilmesiydi! Hamas, İsrail saldırıya geçmeden önce, kendisi bunu bir savaş stratejisi olarak fırsata çevirip ona ağır bir darbe vurdu!

5 - Diğer bir husus ise, davalar uğrunda kan dökülmeden, bedel ödenmeden hürriyetin mümkün olmadığına inanılması ve Kudüs'ün ancak Cihad ile hürriyetine kavuşmasının mümkün olacağının inancı!

6- işte Hamas, İsrail yeni bir işgal hareketine geçmeden önce, o bunu yapmakla, hem siyonistlerin önünü kesmiş oldu hem de onlara hayatında hiç görmedikleri büyük bir darbe vurmayı başardı!

7- Süheyl El-Hamdi, konuşmasına şöyle  devam etti: Bize soruyorlar, mesela neden başka bir gün değil de, Hamas özellikle itrailin eğlence gününü seçip o gün baskın yaptı?

Bunun birinci cevabı, İsrail'in tatilde olduğu, alem yaptığı o fücur gününde bunu fırsata çevirip onları gafil avlamakla can evinden vurmak istemesi!

8- 1948 den beri Filistin davasına seyirci kalan arap aleminin, Hamasın böyle bir işe asla cesaret edemeyeceğini, cesaret etse de imkanının olmadığını onların gözlerine sokarcasına, bakın biz yapabiliyoruz diye onların zelilliğini ifşa etmekti! Arap âlemi Hamasın, bir daha İsraile karşı konulmasının mümkün olamayacağını sanmasıyla yeniden hayal kırıklığına uğramış oldu...

Ama Hamas bunu, Allahın izniyle olabileceğini tüm dünyaya göstermekle; bir kez daha kanıtlamış oldu!

9- Çünkü Hamas cihad hareketi, sıradan bir hareket değildir. Zira onların tümü Kur'an hafızı ve tertip ehli olan eğitimli insanlar olmakla birlikte, İslam davasına tam bir yakinle gönül verenler olmasıdır!

10- Eğer 7 Ekim baskısında,  Müslüman devletler Hamasa yardım etmiş olsalardı. Belkide bu gün hep birlikte Kudüs de namaz kılacaktık diye sözlerine ekleyen El-Hamdi şöyle devam etti:

11- Eb Ubeyde, bir kez daha Arap alemine sizin yardımlarınıza ihtiyacımız yok çünkü siz İsrail ve ABD'nin korkusundan bunu yapamazsınız. Aksa'nın ve Filistinin kurtarılmasını biz üstlendik deyip haykırması tüm dünyada yankı uyandırdı.

13- Ama sizden sadece refah sınır kapısını açmanızı isterdik ki siviller için temel ihtiyaç yardımları ulaşsın ama siz israil ve abd korkusundan bunu da yapamadınız çünkü siyonistlerden korktunuz! 

13- Yaklaşık 13 saat süren ilk saldırı da, Hamas aşılması zor olan İsrail güvenlik duvarını kırıp içeri girmeyi başarmıştı ki bunun sırrı, atarken sen atmadın Allah attı ayetinin mucizesinde saklıydı!

14- Hamas kendi imkanlarıyla imal ettikleri silahlarla İsraile ağır darbeler vurdu, vurmaya da devam ediyor devam edecektir Allah'ın izniyle. 

15- Evet, bu günler zafer günleridir. Nasıl ki, Allah bedir de, huneyn de ahzab da müslümanlara yardım ettiyse; burada Hamasa da yardım etti.

16- Bütün dünya güçleri bir araya gelmiş, Haması yok etmek için ama Allah Hamasın mücahidleriyle beraberdir! Allah dilemedikçe kimse onları yenemez!

17- Üzülerek ifade etmem gerekir ki şu anda 17 bin insan Şehid edilmiş o kadarı da yaralı, ve Gazze'nin yüzde yirmisi yıkılmış durumda dedi El-Hamdi.

18- Düşünün ki siyonistler hastane ve okulları bile hedef alıyor. Bunca bombardımanına rağmen Gazze hala ayakta ve İsraile meydan okuyor.

19- Gazze halkı her zorluğa rağmen, Allah'a ve şehâdete iman ettikleri için yerlerini terk etmiyorlar!

20- Son zamanlar da bu savaş ABD başta olmak üzere, batı toplumlarında insanların hızla ve kafileler halinde İslâm'a girmelerine sebep olduğunu görüyoruz ki bu Allah'ın bir fazlıdır!

21- Bu güne kadar hiçbir Filistinlinin, Hamas neden bizi böyle bir hale koydu sözü işitilmedi. Çünkü onlar böyle bir şeye asla tenezzül etmezler.

22- Daha 7 Ekim baskısından önce 1500 kişi Gazze de Hafızlık icazetini almıştı!

23- Allah Gazze halkını yalnız bırakmayacaktır ki  İbrahim Peygambere ve diğer peygamberlere

yardım ettiği gibi.

24- Yusuf karadavi'nin de dediği gibi,  ellerimi kırsanız da gönlümdeki nuru söndürmeniz mümkün değildir, ben mücadelemi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğim!

 

25- İsrail'in hedefu beli. Gazze'yi yerle bir etmek ve Müslümanları öldürmek. 

Ve kasam tuğaylarının komutanlarını teslim etmeleri halinde belki ateş kes yaparım digor İsrail. Ama o da biliyor ki, bu asla olmayacaktır!

26- Muhammed deyf, nice Mücahid yetiştirmiş bir komutandı. 

Mervan isa'nın evleri yıkıldı ve her ikisi ailelerini kaybettiler. 

27- Ebu Ubeyde onları çok korkutuyor ondan dolayı İsrailliler onu Şehid etmek istiyorlar. 

28- Artık dünyadaki herkes merak ediyor ki, acaba Ebu Ubeyde ne zaman çıkıp açıklama yapacak. Evet, bu gün Ebu Ubeyde'nin açıklamaları merak edildiği kadar, hiçbir dünya liderinin açıklaması merak edilmiyor! Ebu Ubeyde şeriat fakültesi mezunu ve doktorasını yapıyor, hafız ve dört dil biliyor. Allah için çalışanların vakitleri de bereketli oluyor ki bu Allah'ın bor lutfudur. 

29- imanın vermiş olduğu güçle, Hamas kendi İmkanlarıyla yaptıkları silahlarla İsrailin tanklarını nasıl yerle bir ettiğini tüm dünyayı şaşkına çevirmiş vaziyette!

30- Şehid olmalarına rağmen, Hamas yerin altında, her taraftan İsraile ağır darbeler vuruyor vurmaya devam ediyor! İsrail kaybediyor, kaybedecektir inşaAllah. 

 

31- Filistin davasının Arap meselesi olmadığı, bilakis ümmetin meselesi olduğunun bilinmesi lazımdır dedj. Ve yarın Allah bizden soracaktır ne yaptık Aksa için diye

32- Allah mallarınızla canlarınızla cihad edin diye buyuruyor!

33- Bu gün  TV ekranlarında gördüklerimiz karşısında ağlamak zamanı değil. Bizden istenen bu değil. Aslında ümmetin mal ve canla Filistin için cihad etmesinin zamanı çoktan geçmiştir!

34- Gazze'ye gitmeniz mümkün olmayabilir bu gün belki, amma farklı platformlarda Gazze'ye yardım edebilirsiniz 

Gazze'de okulların vurulmasında, ekmekleri ellerinde olan çocuklar Şehid oldular. 

Kanlarımız elbiselerimizi boyadı, ama ümmet hala bunu seyrediyor! Şiirlerde, yazılan Şiir Cümleleri gerçek oldu gazze'de. 

Bu gün Gazze'ye gidemesek de, onlara infak edip yardım edebiliriz 

Bu Allah yanında çok makbuldür. 

İnşallah yakında Gazze kurtuluşa ererse büyük meblağlar lazım olacaktır çünkü Gazze enkaz yerine dönmüş. 

Seyirci kalmamak lazım ve meydanlarda, Filistin davasına destek verip onların yanında olduğunuzu beyan edebilirsiniz!

Müslüman öncülerin, bu gün insanları cihada teşvik etme günüdür. 

Sosyal medyada Filistin davasına sahip çıkabilirsiniz!

Bizden istenen, yapabildiklerimizdir. 

35- Evet, son söz. Yarın hepimiz Allahın huzurunda hesap vereceğiz. Filistin ve Gazze davası için ne yaptık diye 

36- Allah teala şöyle buyurmaktadır: Ey iman edenler sizi cehennemden kurtaracak bir amel göstereyim mi, Allah yolunda cihad edin. 

 

Âhirete bir araya geleceğimizin ümidiyle. Kudüs de namaz kılmamız niyaziyla. Diye sözlerine son veren, Süheyl El-Hamdi, bir kaç tane soru da cevapladıktan sonra, bizimle vedalaştı. 

Kalın sağlıcakla. Yorum sizin.

16 Kasım 2023.

HAMAS'IN SÖZCÜLERİNDEN SÜHEYL EL-HAMDİ
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.