Reklam Alanı

KUDÜS NEDEN DÜŞTÜ? (I)

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Ramazan Kayan hocamızın, Kudüs neden düştü, gerçeğini dört ayetle; Ümmetin bu içinde bulunduğu dünyevileşmeyle/sekülerleşmenin vermiş olduğu rehavetin sebep olduğunu açıkladı. Ancak, iki yazı şeklinde oluşmasını tasarladığımız, Kudüs neden düştü, sebep sonuç ilişkilerini; ehemiyetine binaen bir sonraki yazıya bırakmayı uygun bulduk!

Bu makalemizde, Ramazan Kayan hocamızın konferanstaki bir kısım tespit ve açıklamalarına yer vereceğiz inşaAllah!

Evet, 5 Aralık, 2023 Salı akşamı, Şanlıurfa Ümmet Hareketi olarak; Aksa Tufanı ve Gazze konulu konferans vermesi için, mavi Marmara gazisi araştırmacı yazar Ramazan Kayan hocamızı davet etmiştik! Ramazan Kayan hocamızı hava alanında, bendeniz ve Halil İbrahim demircan kardeşim karşıladık. Direkmen infak-dere avdet ettik. Sabah kahvaltısını yaptıktan sonra, Ramazan Kayan hoca, ben, Halil İbrahim, M. Ali Parlak ve Seyyid İsmail Özbek şehid Onur Kılıç Anadolu imam hatip lisesisine geçtik. Ramazan Kayan hocamız, okul anfisinde öğrencilere bir söyleşi gerçekleştirdi... Mavi Marmara şehidi Furkan Doğanı anlatınca, hepimiz duygulandık. Hatta ben acizane, gizli gizli ağladım. Okuldan ayrıldıktan sonra oradan, infak-derin açmış olduğu kız kuran kursuna geçtik. Ramazan Kayan hoca, kız öğrencilere de kısa bir konuşma yaptıktan sonra, akşam yemeği için altın şiş lokantasına doğru yola çıktık. Akşam yemeğimizi yedikten sonra, direkt konferans salonuna doğru yola çıktık...

Yani, anlayacağınız Ramazan Kayan hocamız, Şanlıurfa'ya ayak basar basmaz yemek molası dışında hiç boş durmadı. Vakti dolu dolu değerlendirdi, bizi de ziyadesiyle memnun ve müstefid eyledi! Şükren kesira. 

Mehmet Akif İnan konferans salonunda düzenlenen sohbete de zamanından önce hep birlikte yetiştik. Ramazan Kayan hocamızın konuşmasına yoğun bir ilgi ve alaka gösterildiğini gözlemlediği buradan ifade etmek istiyorum. Özellikle, erkeklerin oturduğu kısımda yer kalmayınca sonradan gelen bazı misafirlerimiz, konferansı ayakta dinlediler. Mehmet Emin Gültoprak'ın sunumuyla gerçekleşen, konferans; Hafız Muhammed Ammar Şeffaf'ın Kuranı Kerim tilavetiyle açılışı yapıldı. Kuranı Kerim tilavetinden sonra, açılış konuşmasını yapmak üzere, Sadaka Köprüsü derneği genel başkanı, Hattat Seyyid İsmail Özbek kürsüye çıkıp kısa bir konuşma yaptı. 

Ve, gecenin asıl konuğu olan Ramazan Kayan hocamız, tekbirler eşliğinde kürsüye davet edildi! Selamlama ve, bi-dem bi-ruh neftike ya Aksa sloganı ayakta haykırılırken tek bir ses tek bir nefes olarak duvarlarda yankılandı. Sonra herkes yerine oturup, pür dikkat Ramazan Kayan hocayı dinlemeye başladı. 

GAZZE BİZİM İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Birçok konuyu Gazze özelinde, izah eden Ramazan Kayan hoca, en can alıcı açıklaması; (bana göre) 07 Ekim 2023 Aksa Tufanıyla birlikte, Gazze'nin tüm dünya için bir laboratuvar misalini teşkil ettiğini söylemesiydi. Öyle ki, herkesin kumaş kalitesi Gazze laboratuvarında kaç ayar olduğu meydana çıktı... Çünkü gazze, sıradan bir şehir değil o bizim hafızamızdır. 

Gazze namus ve ismetimizdir. Zira, gazze sıradan bir toprak parçası da değildir. Gazze; Ümmetin haremidir, miraç'ın üssü, etrafının mübarek kılınmış olduğu ayetle beyan edilmiş olan kutsal Aksa'nın bir parçasıdır! Gazze; Ümmetin izzetidir. Bu gün İzzeddin el-kassam tuğayları Hamas, iki milyar İslâm aleminin ismet-i namusunu korumak uğrunda, her takdirin üstünde; siyonist ve insanlık düşmanı olan İtrail'e karşı onurlu bir cihad vermektedir. Onun için, Gazze ehli izzet ehlidir ve Gazze bizim asıl olan meselemizdir! Gazze; Arapların yada başka bir milletin meselesi değil; aksine Gazze tüm Ümmetin ve vicdan taşıyan insalığın ortak davası ve meselesidir... Filistinlerin ataları topraklarını sattılar, iddialarının hiç bir gerçeği yansıtmadığını dile getiren Ramazan Kayan hoca; bu tür söylemlerin tabir caizse ucuz kimselerin işi olduğunu açıkladı. 

Mesela birimiz memleketimizden başka bir memlekete gidip yerleşsek, ve ilk memleketimizdeki evimizi satsak ne olur? İşte satma olayı bundan ibarettir ve bir elin bir kaç parmağına ya denk gelir yada gelmez diye ifade etti. Ama Filistinli Müslümanlar topraklarını sattılar demek, büyük bir yalan ve iftiradır. 

Akabinde 31 Mayıs 2010 yılında mavi Marmara gemisi, olayına da değinen Ramazan Kayan hocamız, Mavi Marmara hadisesini kısaca şöyle izah etti: "10 şehid ve 56 yaralı/gaziye ev sahipliği yapan Mavi Marmara gemisinin, özellikle en genç şehidi olan liseyi yeni bitirmiş Kayseri'li Furkan Doğan, olayın sembolü olmasıydı! Mavi Marmara gemisinde şehid olan diğer dokuz Müslümanın da farklı farklı hikayeleri vardı. Ama insanı en derinden yaralayan ve hüzne boğan hikaye, on dokuz yaşındaki şehid Furkan Doğanın hikayesiydi. En genç şehidimiz, Yusuf yüzlü Furkanımız... Mavi Marmara, İstanbul'dan Antalya'ya, oradan da Akdeniz'in haşin sularında vira bismillah deyip istikamet Gazze demişti. Fakat sefer tamamlanmamış ve akamete uğratılmıştı. Mavi Marmara gemisine, Türkye'nin dört bir yanından yolcular bindiği gibi, dünyanın 36 farklı ülkesinden de akademisyenler, aktivistler, gazeteciler ve her inançtan insanlar vardı. Hatta vatikan'dan 88 yaşındaki baş piskopos dahi binmişti. Mavi Marmara Gemisinde 100 bayanın da bulunduğu, herkesin tek bir gayesi vardı: "Gazze'ye insani yardımı ulaştırmak ve üstündeki ambargo çemberinin kırılmasını sağlamak. Ama İsrail buna müsade etmedi ve Mavi Marmara gemisi, saldırıya uğradı. 0n insanımızı şehid ettiler! Gemilere el koyup, tüm yolcu ve mürettebatını esir alıp ellerine kelepçe taktılar. Günlerce kötü muameleye maruz kalan mavi Marmara'nın gönüllü insanları; 10 şehid ve 56 yaralı gazisiyle günler sonra Türkiye'ye dönebildiler ancak!

Yazı başlığını, "Kudüs neden düştü?" yazmamızın maksadı; Kudüs topraklarında dünden bu güne birbiriyle zincir gibi bağlantılı olduğunu anlayabilmemiz içindir! Ama bir sonraki yazımızda, Kudüs Neden Düştü? Meselesini, Ramazan Kayan hocamızın belirttiği gibi dört âyeti kerimenin ışığında izah etmeye çalışacağız inşaAllah!

11 Aralık 2023. Devam edecek!

KUDÜS NEDEN DÜŞTÜ? (I)
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.