Reklam Alanı

ÜMMETİN SINAV KAĞIDI: FİLİSTİN/MESCİD-İ AKSA!

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Filistin toprakları, nice peygaberlere ev sahipliği yapmasının yanında; en önemlisi de bağrında barındırdığı Aksa-yı şerifin, Mi'rac gecesinde Resûlullah (s.a.v) Efendimizi ağırlamasıdır!

Kudüs ve mescidi aksa, bu ümmetin haremi ismetidir. O kutsal mekanlar, bu gün ne yazık ki siyonist İsrail askerlerinin necis postalları altında kirlenmektedir. Namaz kılan Müslümanların üzerine gaz bombası ve biber gazı sıkılmaktadır. Bütün Avrupa ülkeleri ve ABD başta olmak üzere, dünyanın çoğu bu gün, Hammas ve israil arasındaki çatışmayı sadece seyretmekle yetiniyor ve tüm desteklerini de İsrail için seferber etmişlerdir. Kör olasıca...

Ürdün'ün emanetçi kralı, her kimin kralıysa tabi; Gazze'den mülteci kabul etmeyeceklerini duyuruyor. Batının ve Amerikanın uşağı, İngiliz'in tescilli  yeğeni olan bu lider müsveddeleri; Ümmetin başına bela olmuşlardır. Allaha karşı, kulluk sınavını iyi veremeyen halkı Müslüman olan ülkelerin liderleri; yakında ölüp Allaha hesap vereceklerini unutmuşlar. Amerikadan, İngiltere'den, Fransa'dan, Almanya'dan, İtalya'dan, Vatikan'dan korktukları kadar, Allah'tan korkmayanlar, ahirette büyük bir mahkemenin onları beklediğini, ister unutsunlar ister unutmasınlar, ama Allah'ın âdil mahkemesinde yargılanacaklardır. 

Müptezelin biri çıkmış, bize ne Kudüs'ten, Aksa'dan diyor, bir diğeri de Gazze'yi savunanları uçaklara bindirip hemen oraya gönderelim diyor. Bre arlamaz herifler, birinizin atası Bulgaristan'dan, değerinizin atası da şengalden gelip bizim atalarımıza sığındılar, ne çabuk  unuttunuz? Şimdi siz mi ev sahibi oldunuz ki, gerçek ev sahiplerini kovmaya çalışıyorsunuz? Def olup gidecek birileri varsa, o da sizsiniz bilesiniz. Çakma vatandaşlık hakkını alan sizin 1927 nin tohumu olduğununuzu da biliyor; hepinizi tanıyoruz... Sizin taşıdığınız isimlerinizin bile Çakma olduğunu biliyoruz. Devşirme ve kripto olan sizleri, şimdilik Allah'a havale ediyoruz!

Gelelim müslümanım diyen bir kısım çevrelerin, İsrail seviciliğine... Eğer siz müslümanları değil de, İsrail'i seviyorsanız zaten müslüman bile değilsiniz. Ve israil siyonistleriyle birlikte haşrolacaksınız! İsrail bir devlet değil, zira o; eli kanlı ve silahlı bir terör örgütüdür. Ahlâk, ilke, kural, hukuk, insaniyet prensiplerinden nasibini almamış; kahroalsıca bir baş belası örgüt... 

Şimdi, ABD Başkanı siyonist uşağı Biden'in, dış işleri bakanı Blinken'in, İngiliz'in, Fransız'ın; biz İsrail devleti ve halkının yanındayız demelerini anlayabiliyoruz. Çünkü küfür tek millettir. 

Anlamakta zorlandığımız şey, kendilerini Müslüman olarak tanıttıkları halde; İsrail gavurunu savunanların düştükleri gaflet ve zilletir... Şöyle olmasaydı böyle olacaktı türünden, kuru sıkı atmaların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur bu gün. Çünkü İsrail gavuru, zaten 80,90 seneden beridir katliam ve talana hiç ara vermeden devam etmektedir. 

Bir başkası çıkıp, efendim bu kadar Filistini savunacağınıza; biraz da öldürülen kürtleri savunun diyor. La havle vela kuvvete illa billah. Hey akıl fukarası, karton kafalı herif, öldürülen kürtler (!) dediklerin; islâma ve Kuran'a karşı olan batının güdümündeki paralı bir kısım lejyonerlerdir. Hiç birisinin, din iman, vatan, mukaddesat diye bir dertleri yoktur. Ve onlar kürt falan da değildirler. Çünkü kürt halkı, Müslümandırlar, dinlerine, kitaplarına ve Peygamberlerine kayıtsız şartsız bağlıdırlar! Ama söz konusu örgütlerin tümü, uluslararası illegal şebekelerin birer koludurlar ve dünyaya, kürt halkını din düşmanı olarak tanıtmaya/lanse etmeye çalışıyorlar. Neyse konumuz bu değil zaten.

İster anlasınlar, ister anlamasınlar, Ümmetin başındaki liderlerin kahır ekseriyeti başta olmak üzere; bizde Müslümanız diyen halkların çoğu, Filistin/Aksa/Gazze sınavını iyi veremediler/ver(e)miyorlar/vermiyoruz! Ama unutmayalım ki, bu günün bir yarını vardır ve o yarının da ; her şeyin tek ve yegane sahibi olan Allah'tır! Herkesin bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır.

Aksa'nın kutsal topraklarını bu gün savunan HAMAS, aslında iki milyar ümmet adına küfürle savaşmaktadır... Bir an önce bu gerçeğin farkına varsak, iyi olur kanaatindeyim! Çünkü Filistin, daha 1917 ye kadar Osmanlı İslâm devletinin bir eyaletiydi.l zaten devlet falan değildi! Osmanlı Filistin cephesini kaybederken, orada 65 bin Osmanlı askeri de İngilizlerin elinde esir olarak kalmıştı. Peki, 65 bin asker neden İngilizlerin elinde kalmıştı ve başlarındaki komutanları kimdi?

Kabuk bağlamış bir yara olsa da, Filistin/Aksa gerçeğinin bilinebilmesi için; onun dününü, düşmesinin arka planını bilmemiz lazım ve bilmek zorundayız! Onun için, hiç kimse kalkıp vay efendim Filistinlilerin dedeleri vakti zamanında, topraklarını Yahudilere satmasaydıylar deme gafletine düşmesin! Tarih bilgisine/bilincine sahip olmadan konuşmak, yargılamak, haksız eleştirmek; Yahudileri savunmaktır. Bunun da ayrıca bilinmesi lazımdır. 

Gelelim şimdiki durumun vehametine. iki milyar İslâm âlemi, önce dev(!)let, ve başlarındaki birçok yöneticilerinin; Filistin/Aksa davasına karşı kayıtsız kaldıklarıdır. İsrail vuruyor, HAMAS direniyor, ama ümmetin başındaki liderler hala barış (!) turları düzenliyorlar! ADB, İngiltere ve tüm batı ülkelerinin liderlerinin kimi doğrudan İsraile gidip, kimi de koşulsuz olarak desteklerini beyan ediyorlar. Çünkü adamlar meydanı boş bulmuş ve dillerine geleni söylüyorlar! Peki, İslâm ülkelerinin başında bulunan idarecilerden tek bir tanesi, GAZZE'ye gidip bizde burdayız diyebildi? Sonuç: Hiç... 

Sözün hulasası, ümmet olarak Filistin/Aksa sınavını şimdilik kaybetmek tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuzu unutmayalım... Ya ümmet olarak birleşip kazanacağız (inşaAllah), ya da parti parti düşmanlarımızın ağına düşüp öleceğiz. Karar verme hepimizin olsa da, en önemlisi ise, liderlerin sorumluluğudur!

Allah'ım bizi uyandır, bizi birleştir. Filistin/Aksa davasını bu gün savunan HAMAS mücahidlerine güç ve kuvvet ver. Onları görünmez ordularınla destekle, onları muzaffer eyle, bize de gaflet uykusundan uyanmayı nasip et! Amin!

23. Ekim 2023.

ÜMMETİN SINAV KAĞIDI: FİLİSTİN/MESCİD-İ AKSA!
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.