Reklam Alanı

DAVA VEYA VAKIF ADAM OLMAK!

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

İnsan için çalıştığının karşılığı vardır. (Necm/39) meselenin tüm öz ve özetini bu ayeti kerime bize beyan etmektedir!

 

İslâma gönül veren her insan, Allah'a ve Resûl'üne kayıtsız şartsız olarak itaat etmek mecburiyetindedir. Her Müslüman kadın ve erkek, İslâm davasının insanlara ulaşması için; azami derecede zaman ayırmak zorundadırlar... Bu bazen yetim bir aileyi, sevindirmek, bazen bir hastayı ziyaret etmek olur; bazen de, fakru zaruret içinde olan bir insanın ihtiyaçlarını gidemeye vesile olur. Öyle veya böyle, her Müslüman kadın ve erkeğin; islami şuurla hareket etmeleri ve İslam davasının tüm dünyaya hakim olması için çalışmalar yapmaları lazımdır. Öncelikle, İslâma nasıl hizmet edilir onu öğrenir. Çocuk nasıl egitilir onun formüllerini hayata geçirir, yaşadığı toplumda nasıl bir pozisyonda olması gerektiğinin tatbikatını yapar. Örnek ve önderlikte, numune bir insan portresi çizip; islâm dininin bir hadimi olur. Dava ve vakıf adam dememizden murat, bu yönüyle her Müslüman erkek ve kadını kastediyoruz!

 

Dava ve vakıf adam, "hak ve hakikat yolunda hizmet söz konusu olduğunda; tabir caizse, sakalının köpügünü silmeye zaman ayırmadan koşan kimsedir. Dava ve vakıf adam; islâm ve insan hizmetlerini, dünyevi işlerinin önüne koyandır. 

 

Dava ve vakıf; hayatının ve yaşamının tüm alanlarında, islâm'ın hükümlerine teslim olandır. Dava ve vakıf adam; derdi davası, davası derdi olan adamdır. Dava ve vakıf adam; aç ve açıkta olan insanlar varken, evinde rahat uyuyamayandır. Dava ve vakıf adam; islâmı kendi nefsine değil, nefsini islâm'ın emir ve yasaklarına uydurandır!

Dava ve vakıf adam; artık zamanını değil, en değerli vaktini Allah için ayırandır. 

 

Dava ve vakıf adam; ideolojilerin havada uçuştuğu yirmi birinci asırda, kulluk imtihanının zor olduğunun şuuruyla; islâm davası için, gerek bedeniyle gerekse rahatından feragat, malından fedakarlık gösterebilendir. 

 

Dava ve vakıf adam; kuru kuruya söylem ve sloganların gölgesine saklanmakla olunmaz. Ben bir kaç yıl önce şöyle böyle yaptım, artık para biriktimeliyim, zamanım yok, iş güç falan filan demenin; islâm'daki açıklaması; dünyevileşmektir. Bu gün başımıza gelenlerin, dün kınadıklarımızdan ötürü olduğunu unutmayalım. Kısacası Dava ve vakıf adamı olmak; sözüyle özüyle, islâm'ın safında yer almaktır. İslâm teslimiyettir. Allah ve Resulü'nün emir ve yasaklarına kayıtsız şartsız iman edip ittiba etmektir... yırtık bohçada esvap taşınamayacağını bildiğimize göre; arızalı inanç ve âmelllerle, öbür tarafa eli dolu da gidilmez her halde. Kalın sağlıcakla efendim. 

28 Eylül 2023.

DAVA VEYA VAKIF ADAM OLMAK!
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.