Reklam Alanı

İNSANLIĞIN ONUR SINAVI: "GAZZE" (14)

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Gazze'de sosyal hayatın nasıl şekillendiğini, aile olmanın ne demek olduğunu çoğumuz bilmeyiz ne yazık ki.

Gazze'de, evliliklerin, tahsil hayatın, çocuk yapmanın ve yetiştirmenin merkezinde hep; Cihat şuuru ve şehadet özlemi yer almaktadır! Mesela Gazze'de evlenen gençlerin, en az altı çocuk dünyaya getirmeleri gerektiğini kaç insanımız bilir? Babalar kızlarını evlendirdikleri zaman, onlara nasıl nasihate bulunduklarını kaç kişi bilir? Gazze'de tahsil hayatı ve okuma oranının yüzdeliğini kaçımız bilmekteyiz? Bu ve bunun gibi, Gazze ile ilgili insanlarımızca bilinmeyen birçok gerçeği izah etmeye çalışacağız!

Hemen başta belirtmem gerekir ki, Gazze'de okuma oranı; %96,5’lerdedir... Evet, işte 17 seneden beri, fiilen abluka altında olan 2,5 milyon nüfuslu bir şehirden, Gazze'den bahsediyoruz. Okuma oranına bakar mısınız? Tüm zor şartlara ve engellemelere rağmen, tahsilli insan sayısı neredeyse, yüzde yüze yakın. Peki, bu nasıl oluyor, bunu nasıl başarıyorlar? İşte her şey, bu sorunun cevabında saklıdır... O da tahkiki/yakını iman, cihat aşkı ve şehadet özlemi. Çünkü sağlıklı bir ilim olmadan, Salih amellerin zirvesine çıkmak çok zordur. İşte bundan dolayı, Gazze her eylemiyle daima zirvede yer alır... 

Gazze'de evliliklerin, ahiret merkezli olarak yapıldığını biliyor muydunuz? Evlenen çiftler altı çocuk yapmak için evlenirler dedik. Evet, iki tanesini dışarıya okutmak, iki tanesi çalışıp evi geçindirmek, iki tanesini de şehit olması için; altı çocuk niyetiyle evlenirler. Mesela Gazze'de, şehit veren ailelere tebrik etmeye gidildiğini kim bilir? Evet, Gazze'de; çocukları şehit olan aileye, komşuları tebrik etmeye giderler. Ailesinden şehit vermeyen ailelerin, bir yönüyle boyunları bükük kalırmış. Çünkü dedik ya, onlardaki iman taklidi değil, yakını ve tahkiki imandır!

Hatta Gazze'de, şehit olan erkek ve kızların babaları; dünyada onları birbirlerine istedikleri dahi vardır. Onu da anlatmaya gayret edeceğiz inşallah!

Gazze deyip de geçmeyelim. Gazze; kökü maziye, dalı budağı atiye uzanan; erdemliğin, insanlığın, cesaretin, teslimiyetin, tevekkül ve hakkaniyetin numunesidir! Gazze'de kızı ve oğlu şehit olan iki baba... Birbirlerini tebrik, tebşir ve teselli ederken; erkeğin babası, kızın babasına: "Allah'ın emri Peygamberin (s.a.v) kavliyle, şehide kızınızı şehit olan oğluma istiyorum verdin mi? Kızın babası, verdim Allah mübarek eylesin düğünleri de cennette olsun diye temenni de bulunur! Allah'ım bu nasıl bir yakın, bir iman ve teslimiyet böyle!...

Gazze bir okuldur, Gazze bir laboratuvardır, Gazze izzetli duruşun adıdır derken; işte bunları anlatmaya çalışıyoruz.

İNSANLIĞIN ONUR SINAVI: "GAZZE" (14)
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.