Reklam Alanı

BİR ŞEHİDİN ARDINDAN

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

"Şehid Hasan Saklanan'ın âziz hatırasına ithafen!"

"Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin zira onlar diridirler fakat siz farkında değilsiniz. (Bakara/154)

Allah yolunda şehid olanlar, şehadetlerine şahid oldukları için, büyük ikram ve mükafatlara mazhar olan bahtiyarlardır!

Çünkü onlar, (şehid adayı veya olanlar) davaları garipken, zulüm kol gezip dünyayı fesada verirken, mazlum insanlar katledlirken; uyumayı, yerlerinde durup çakılmayı, işine, eşine ve aşına bakmayı zillet saydıkları için; uyuyan beyinleri uyandırıp harekete geçirmeye çalışanlardır! Tıpkı, Şehid Malcolm X (r.alh)'in dediği gibi, 

Son yarım asırdan bu yana "Bütün uyuyanları uyandırmak için bir tek uyanık yeter." diye haykıran Malcolm X'in bu sözü, islâm davetçileri için bir dirilişin ve bir direnişin sembolü haline gelmiştir. Uyuyan hücrelerin canlanması için, her zaman bir bahar mevsimine ihtiyaç duyulmuştur. Ama baharı, bahar yapan; onun yeryüzünü envai çeşit çiçeklerle süsleyip nadide bir gelin haline getiren, tabir caizse Nisan yağmurlarıdır. 

İşte İnsan toplulukları içerisinde de, bir kısım önemli ve özel şahsiyetler hep çıkagelmişler ki, bunların en mükemmel olanları, hiç şüphesiz öncelikle peygamberlerdir. Sonra onların dava ve yol arkadaşları, daha sonra bu kutsi zinciri oluşturanların nesilden nesile devredenlerdir... Ancak ümmet-Muhammed (s.a.v)'in gönül coğrafyasını süsleyip bahara çevirenler, İ'layı kelimetüllah uğrunda cihad meydanlarında, kanlarıyla toprağı suladıktan sonra hakiki baharı müjdeleyen şehidlerdir. Evet, Şehid bir yönüyle; davasına, canını şahid tutan ve bunu ispat edendir. İşte bu ispatı yapan o nadide şüheda kervanının bir neferi de, 30 Nisan 2024 tarihinde, Kudüs, mescidi Aksa, Gazze'deki kardeşlerimizin siyonistlerce katledilmesine daha fazla seyirci kalmaya tahammülü kalmayan; Şanlıurfa'dan Kudüse gidip orada bir siyonite bıçaklı eylemi gerçekleştirdikten sonra, kafirler tarafından şehid edilen; Şehid Hasan Saklanan kardeşimizdir. Şehidler; dünya coğrafyasını nazenin bir bahar iklimine dönüştürmek için, Ümmet'in bağrından kopup gelen, birer cennet çiçekleridir. Her biri kırmızı birer gelincik misali, kıyılmaz ve vaz geçilmezdir! Zira onlar, şu âyeti kerimenin methine mazhar olmuş olan bahtiyarlardır:

"Müminlerden bazı kimseler Allah’a verdikleri sözü yerine getirdiler, kimileri onun yolunda can verdiler, kimileri de ecellerini bekliyorlar; (vaadlerini) asla ­değiştirmediler." (Ahzab/23)

Evet, şehâdet aşkıyla yanıp tutuşan Şehid Hasan Saklanan kardeşimiz, özellikle 7 Ekim 2023 Aksa Tufanından sonra; siyonist İsrail çetelerinin Gazze'de yaptıkları katliamalara karşı bir şeyler yapmanın arayışına girer...

Bir Müslüman olarak, nasıl ve ne şekilde Gazze'ye veya Kudüse gidebilirim'in aylarca hesabını yapar durur. Bir kaç defa, kaçak yollarla gitmeyi denese de, sınırı geçmeyi başaramaz. En son, Türkiye Diyanet başkanlığının; Kudüs gezisi etkinliğini duyunca, bağlı bulunduğu Haliliye müftülüğünden izin talebinde bulunur... izni aldıktan sonra, Gaziantep de hareket eden gezi turu kafilesine katılıp Kudüse gider! Şehid Hasan Saklanan kardeşimiz, izzetli duruşuyla bize ve tüm dünyaya; aslında şu gerçeği de göstermiş oldu: "1967 yılında, Suriye, Mısır, Ürdün ve Lübnan'ın; İsrail siyonist devletle yaptığı savaşta, sadece altı dayanabilmiş ve savaşı kaybetmişlerdi. Bu utanç verici hezimet, altı gün savaşları ismiyle kara bir leke olarak tarihin sayfalarına geçmişti. İşte Şehid Hasan Saklanan kardeşimiz; dünyaya adeta korku salan siyonitlerin üzerine bir mutfak bıçağıyla yürümüş ve; sizin o yenilmez dediğiniz İsraili aslında beş kuruş yapmayan korkaklar olduğunu ve onları hesaba almadığının mesajını vermişti. Diğer önemli bir husus da, Hasan Saklanan kardeşimiz; 1917 tarihinde Osmanlı'nın Kudüs'ten çekildiği günden bu güne; Türkiye'nin Kudüs için verilmiş olan ilk şehididir!

Boşuna denilmemiştir, "aranmakla bulunmaz, ama bulanlar hep arayanlardır diye! 

Hasan Saklanan kardeşimiz, Şehadetiyle bize iki konuda da imam oldu! Birincisi zaten, diyanet kadrosuyla Kepez/Çetelok köyünde imamlık yaptığı için imamdı! İkincisi ise, 107 yıl aradan sonra; Anadolu topraklarından; Kudüs'te mescid-i Aksanın duvarları dibinde Şehid olmakla, cihad ve şehadeti hatırlatan ilk kişi olduğu için imamdır. Şehadeti mübarek ve müberra olsun!

İşte ilahi müjdeler:

Allah, mü’minlerden mallarını ve canlarını, onlara (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Onlar, Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler. (Bu), Allah üzerine hak bir vaattir…” (Tevbe, 111) Hasan Saklanan kardeşimiz, Rabbiyle yapmış olduğu sözleşmeye sadık kalmış ve karlı bir ticaretle büyük bir kazanca nail olmuştur! İnşaAllah.

“Allah yolunda hicret edip sonra öldürülen yahut ölenleri hiç şüphesiz Allah güzel bir rızıkla rızıklandıracaktır. Şüphesiz Allah, evet O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.” (Hac, 58) Evet, Şehid Hasan Saklanan kardeşimiz ve şehadeti bekleyen daha nice Hasan-lar; özlemle öyle bir rızkın/ilahi rızanın kendilerini bulmayı gözetleyip durmaktalar!

Peygamber Efendimiz buyurdular:

“Sizden biriniz, karınca ısırmasından ne kadar acı duyarsa, şehit olan kimse de ölümden ancak o kadar acı duyar.” (Tirmizî, Bu hadisi şerif, başta vermiş olduğumuz âyeti kerimenin bir yönüyle tefsiri mesabesindedir. Gerçekten, Rabbimiz; şehidlerin diri olduğunu zikretmesini, bu hadisi şerifle daha iyi anlamış oluyoruz! Şehadetin mübarek olsun ey Şehid Hasan Saklanan kardeşimiz! Ruhun şad mekanın cennet makamın âli olsun!

06 Mayıs 2024!

BİR ŞEHİDİN ARDINDAN
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.